Tuesday, 26 December 2017

Shaklee Baby, Set Mandian Baby Organik



Assalamualaikum dan salam sejahtera

Intan nak tanya, mummy-mummy ada anak-anak/baby yang mempunyai kulit sensitif tak?

Set Shaklee Baby sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuklah anak-anak/baby yang ada kulit sensitif. Kalau anda juga ada masalah kulit sensitif, set Shaklee Baby ini juga ssuai untuk anda.

Shaklee sediakan Set Shaklee Baby bermula pada hujung November baru-baru ni. Dalam setiap satu set ni ada 3 produk baby yang lengkap iaitu:
1. Gentle Wash
2. Soothing Lotion
3. Massage Oil

Shaklee Baby is safe, gentle and beyond organic. Satu set ni boleh digunakan 3-4 bulan, bergantung pada kekerapan penggunaannya.


Mesti korang tertanya-tanya kan, Set Shaklee Baby nie sesuai ke tak untuk anak-anak/baby yang ada masalah kulit sensitif. Of course, sesuai…

Ianya telah diuji oleh pakar pediatrik, diuji secara klinikal, bahan semulajadi dan organik dan no paraben.





Gentle Wash
Mandian ini dihasilkan khusus untuk melembutkan dan berkesan bagi membersihkan kulit bayi yang halus.

Ciri-ciri khususnya:
  76% bahan organik
  99% bahan semulajadi
  Kaya dengan organik aloe vera yang dicampurkan dengan ekstrak oat dan minyak zaitun
  Organik lavender untuk menyamankan kulit
  Organik chamomile bagi menenangkan bayi
  Berbuih halus dan mudah dibilas
  PH seimbang





Soothing Lotion
Losyen dalam set mandian yang dikhususkan untuk bayi baru lahir dan berkulit sensitif ini sangat lembut dan melembapkan kulit. 

Ciri-ciri khususnya:
§  87% bahan organik
§  99% bahan semulajadi
§  Aloe vera organik dan minyak organik seperti shea butter, biji matahari dan kelapa memberikan nutrisi kepada kulit
§  Organik 'essential oil' seperti lavender, chamomile, rosemary dan buah vanilla memberikan rasa nyaman dan tenang
§  Mudah diguna dan tidak melekit
§  Sesuai untuk bayi, kanak-kanak dan juga orang dewasa yang berkulit sensitif





Massage Oil
Minyak urutan ini sangat halus dan ringan. Ianya sangat sesuai untuk 'bonding massage' bersama bayi anda. Minyak ini juga telah diuji baik untuk kulit bayi baru lahir dan yang sensitif.

Ciri-ciri khususnya:
§  99% bahan organik
§  99% bahan semulajadi
§  Dirumus khusus dari minyak organik dan 'essential oil' yang baik untuk kulit lembut dan lembap
§  Lavender dan chamomile bagus untuk rasa tenang dan nyaman







Jadi jom dapatkan segera Set Shaklee Baby nie. Semulajadi dan organik.
Saya yakin, anda pasti ingin berikan yang terbaik untuk si manja anda kannn…

Pembelian set ini akan disertakan konsultasi percuma.

Ingin dapatkan lain-lain rangkaian produk Shaklee, hubungi Intan seperti maklumat di bawah:

Call / WA : 0125828514
FB Page  : Kedai Cantik.Sihat


Cod Sekitar Shah Alam
Pos keseluruh Malaysia


Setiap pembelian produk Shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma dari saya.

Saturday, 23 December 2017

3 Langkah Mudah Atasi Masalah Perut Buncit



Kebanyakkan orang mengalami masalah perut buncit. Tak kisahlah samada individu yang berbadan besar atau kurus. Kita tengok slim jer, tapi jangan tak tahu kemungkinan dia ada masalah perut buncit.

Mana jer seller jual bengkung, krim panas dan seumpamanya semua dah dicuba. Dan kebanyakkannya tidak memberi kepuasan hati. Setuju? Kenyit mata sikit…

Dan paling tak best, masalah perut buncit boleh membuatkan seseorang itu akan kurang keyakinan diri, malu untuk berjumpa dengan orang dan sebagainya.

Jadi, entry kali ini, Intan nak kongsikan 3 langkah mudah untuk atasi masalah perut buncit dengan Set Kempis Perut Shaklee. Set ini bertindak untuk mengatasi masalah pencernaan dan metabolisma.



1.         Herb-lax

Herb-Lax membantu mengempiskan perut buncit dengan mencuci kerak-kerak dalam usus supaya zat- zat yang baik dapat diserap. Secara tak langsung ini akan meningkatkan proses pencernaan ke tahap yang terbaik.
Ia juga akan membuang toksik dan sisa lain seperti lemak yang menyebabkan perut buncit.
Antara kesan lain pengambilan Herb – Lax :
·         Membantu mengempiskan perut dengan cepat
·         Membantu masalah sembelit.
·         Membantu mengembalikan semula proses semulajadi pembersihan usus
·         Memberi kepejalan pada perut




2.         Alfalfa Complex

Perut yang terlalu berasid menyebabkan pencernaan yang tidak efektif. Segala jenis makanan yang anda makan tidak dihadam dengan sebaiknya. Alfalfa Complex akan membantu mengempiskan perut dengan mengalkalikan keasidan dalam perut dimana segala toksin-toksin akan disingkirkan.
Ia juga bertindak untuk membawa lemak-lemak yang telah dipecahkan untuk dibuang melalui sistem perkumuhan. Anda akan rasa badan lebih ringan dan segar.



3.         Omega Guard

Bertindak sebagai agen pemecah lemak dengan membakar lemak-lemak disekitar perut anda. Lebih banyak lemak tersimpan akan diuraikan menjadi tenaga. Selebihnya akan dikeluarkan melalui najis.
Omega Guard juga akan bertindak mengurangkan kolestrol jahat dalam badan dan memelihara kesihatan jantung.


Kebanyakkan feedback yang diterima oleh pengguna-pengguna adalah seawal 2 minggu. Seluar jeans masa zaman bujang dah boleh pakai, baju kahwin 10 tahun lepas boleh pakai semula dan sebagainya.


Pembelian set ini akan disertakan konsultasi percuma dan cara makan yang berkesan.

Ingin dapatkan lain-lain rangkaian produk Shaklee, hubungi Intan seperti maklumat di bawah:

Call / WA : 0125828514
FB Page  : Kedai Cantik.Sihat


Cod Sekitar Shah Alam
Pos keseluruh Malaysia


Setiap pembelian produk Shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma dari saya.

Monday, 18 December 2017

GLA Complex Untuk Si Hawa


Sama seperti kasut dan beg, seseorang wanita tidak mungkin mempunyai terlalu banyak nutrien untuk menjaga badannya. Tambahkan Gamma Linolenic Acid (GLA) untuk merangsangkan kesihatan para wanita. Asid lemak ini tidak dapat dihasilkan oleh badan, maka ia adalah penting untuk diambil setiap hari melalui pemakanan atau suplemen.





3 Manfaat Utama GLA Complex bagi kaum hawa:

1.        MENGGALAKKAN KULIT YANG SIHAT

Kunci kepada kulit yang sihat berseri adalah tahap kelembapannya.

GLA telah dibuktikan secara klinikal untuk memberikan manfaat:

§       Meningkatkan tahap kelembapan kulit
GLA menguruskan penghalang air semulajadi dalam kulit kita untuk mengekalkan kelembapan kulit.

§       Melegakan keradangan dan kerengsaan kulit.
Kulit yang mengalami rengsa dan keradangan didapati mempunyai tahap GLA yang rendah berbanding dengan kulit yang sihat. Ciri-ciri anti-keradangan GLA membantu menghalang keradangan daripada berlaku.





2.        MEREDAKAN SINDROM PRA-MENSTRUASI (PMS)

Ketidakstabilan hormon semasa kitaran haid menjejaskan emosi dan juga kesejahteraan fizikal. Dengan nutrien yang berkesan, anda boleh terus menikmati aktiviti kegemaran anda.

Kajian pengambilan GLA dari Minyak Borage dan kaitannya dengan PMS telah menunjukkan bahawa GLA membantu dalam:

§  Mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan pada bahagian bawah pinggang, sakit kepala dan payudara.
§      Improving emotional score during pre-menstruation period.



3.        MELEGAKAN SIMPTOM MENOPAUS

Simptom-simptom menopaus seperti berasa panas, berpeluh malam, masalah tidur, perubahan mood dan kulit kering berlaku secara semulajadi apabila seseorang wanita semakin berusia.

GLA didapati memberi manfaat untuk mengurangkan proses menopaus dengan:

§  Melegakan simptom ketegangan payudara.
§  Meningkatkan kesihatan emosi.




Satu botol GLA Complex mempunyai 60 softgel.
Penggunaan untuk 2 bulan.
Harga RM96.73.

Jom jadikan GLA Complex Shaklee sahabat baik anda mulai dari hari ini.


Ingin dapatkan lain-lain rangkaian produk Shaklee, hubungi Intan seperti maklumat di bawah:

Call / WA : 0125828514
FB Page  : Kedai Cantik.Sihat


Cod Sekitar Shah Alam
Pos keseluruh Malaysia

Setiap pembelian produk Shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma dari saya.


Rujukan:
1. Kawamura A et al. 2011. Dietary supplementation of gamma-linoleneic acid improves skin parameters in subjects with dry skin and mild atopic dermatitis. J Oleo Sci. 2011;60(12):597-607.
2. Kapoor R, Huang YS. 2006. Gamma linoleneic acid: an anti-inflammatory omega 6 fatty acid. Curr Pharm Biotechnol. 2006 Dec;7(6):531-4.
3. Gama, C.R.B., Lasmar, R., Gama, G.F. et al. (2014). Premenstrual Syndrome: Clinical Assessment of Treatment Out-comes Following Borago officinalis Extract Therapy. RBM, 71, 211-217.
4. Heather Currie and Rosemary Cochrane. (2010). Current options in the treatment of menopausal symptoms. Prescriber. Volume 21, Issue 13.

Friday, 15 December 2017

5 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Protein


Pakar pemakanan menyokong pengambilan protein tambahan dalam diet harian anda sebagai satu makronutrien penting untuk mengekalkan kesihatan. Bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang kita perlu tahu mengenai protein supaya kita membuat pemilihan yang tepat untuk kesihatan lebih baik.


1. Kenapa pentingnya menambahkan protein soya dalam diet harian saya?

Soya tinggi dengan protein dengan rendah dengan lemak. Ia membekalkan 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Soya juga merupakan satu-satunya protein berasaskan tumbuhan, yang boleh dicernakan dengan mudah dan memiliki kualiti yang sama dengan protein daripada sumber haiwan. Apa yang lebih penting adalah FDA telah meluluskan bahawa diet rendah lemak tepu dan kolesterol bersama dengan dengan pengambilan 25g protein soya setiap hari boleh mengurangkan risiko penyakit jantung.


2. Adakah protein soya menjadikan saya gemuk?

Penyelidikan klinikal menunjukkan pengambilan protein soya memberikan rasa kenyang lebih panjang, menyebabkan pengurangan pengambilan kalori dan mengurangkan kekerapan pengambilan kudapan. Hasilnya, ia membantu menyokong pengurusan berat badan yang sihat


3. Adakah ia membuat lelaki lebih bersifat kewanitaan?

Satu analisis saintifik telah dijalankan keatas lebih daripada 30 kajian tentang kesihatan yang berkaitan dengan soya dan hormon lelaki. Ia tidak menunjukkan bahawa kedua-dua makanan sama ada soya atau isoflavones (bahan asli ditemui dalam soya) mempunyai sebarang kesan pada tahap testosteron dalam di kalangan lelaki. Secara ringkas, pengambilan soya secara teratur adalah selamat di kalangan lelaki dalam masa yang sama masih boleh mengekalkan sifat kejantanannya


4. Bolehkah wanita putus haid mengambil protein soya?

Berdasarkan satu kajian-silang-budaya yang telah dijalankan di kalangan wanita yang telah putus haid, subjek kajian di Jepun yang mengambil makanan bersoya setiap hari dalam jumlah yang tinggi mengalami fasa peralihan menopause yang lebih selesa. Dalam negaranegara Asia, purata pengambilan makanan soya setiap orang dianggar memberikan isoflavones sebanyak 25-45mg.

Protein soya tidak hanya menyokong zaman peralihan putus haid yang lebih selesa tetapi juga menyokong penjagaan tulang yang sihat yang amat penting untuk menyokong wanita semasa menempuh tempoh yang mencabar ini.


5. Bolehkah saya mengambil protein soya dengan makanan tambahan yang lain?

Protein soya ialah zat pelbagai guna. Ia melengkapi nutrien lain dengan mudah dan lancar ke dalam diet anda. Anda boleh ambil protein soya anda bersama alfalfa, vitamin B, sterols tumbuhan serta kolagen setiap hari, untuk meningkatkan kesejahteran secara keseluruhan.



Ingin dapatkan rangkaian produk Shaklee, hubungi Intan seperti maklumat di bawah:

Call / WA : 0125828514
FB Page  : Kedai Cantik.Sihat


Cod Sekitar Shah Alam
Pos keseluruh Malaysia

Setiap pembelian produk Shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma dari saya.


Rujukan:
1. Messina MJ. Legumes and soybeans: overview of their nutritional profiles and health effects. Am. J. Clin. Nutr. 1999, 70, 439S-450S.
2. Aaron J. Michelfelder. Soy: A Complete Source of Protein. complementary and alternative medicine. American Family Physician. January 1, 2009. Volume 79, Number 1
3. Franke AA, Custer LJ, Wang W, Shi CY. HPLC analysis of isoflavonoids and other phenolic agents from foods and from human fluids. Proc. Soc. Exp. Biol. Med. 1998, 217, 263-73.
4. Messina M. Soybean isoflavone exposure does not have feminizing effects on men: a critical examination of the clinical evidence. Fertil. Steril. 2010, 93, 2095-104.
5. Knight, DC, Eden, JA. A review of the clinical effects of phytoestrogens. Obstetrics and Gynecology. 1996; 87:897–904.

Thursday, 14 December 2017

3 Cara Untuk Kekalkan Kesihatan Tulang


Tulang kita terdiri daripada saluran darah dan sel yang mana amat penting kepada kesihatan keseluruhan tubuh kita. Ia sentiasa membina semula diri mereka dan berkembang lebih kukuh atau lebih lemah bergantung kepada betapa aktifnya kita dan betapa baiknya kita membekalkan nutrien yang diperlukan oleh tulang.


Kita akan mula mengalami kekurangan ketumpatan tulang pada usia 30 tahun. Jika kita leka membiarkannya, ia boleh membawa kepada osteoporosis, satu penyakit senyap di mana tulang akan mula kehilangan mineral seperti kalsium sehingga ia menjadi rapuh dan mereput dengan mudah. Mengamalkan langkah-langkah kecil dalam menjaga tulang anda hari ini boleh memberikan banyak faedah dalam kehidupan di kemudian hari.



APA YANG ANDA BOLEH BUAT?

Amalkan 3 cara ini untuk kekalkan kesihatan tulang anda:

1.          Bersedia Awal
       Pengurangan ketumpatan tulang bermula pada usia sekitar 30 tahun, jadi adalah lebih baik untuk anda buat persediaan ketika anda masih muda dengan mengamalkan pengambilan kalsium secukupnya.

2.          Lakukan Senaman Menahan Berat
       Senaman yang menahan berat meningkatkan ketumpatan tulang-tulang anda kerana tulang akan menjadi lebih kuat apabila diberikan tekanan. Pertimbangkan angkat berat, berjalan kaki, berlari, mengembara berjalan kaki, menari, dan bermain tenis.

3.          Buat Pilihan Yang Sihat
        Jangan merokok, kekalkan berat badan yang sihat dan hadkan pengambilan alkohol.




NUTRIEN UNTUK TULANG KUAT

Kalsium
Kalsium adalah mineral yang paling banyak terdapat di dalam tulang kita. Tambah makanan berkalsium tinggi ke dalam menu anda seperti susu, makanan berdaun hijau, dan kacang soya. Ambil 1000mg kalsium sehari melalui makanan atau suplemen untuk membantu mengekalkan tulang bagi kebanyakan orang dewasa; jumlah itu bertambah untuk wanita yang telah menopaus dan lelaki berusia lebih daripada 70 tahun.

Vitamin D
Vitamin D lebih lama daripada sistem pencernaan. Kekurangan Vitamin D menyebabkan kekurangan kepadatan tulang dan kualitinya, serta meningkatkan penuaan tulang. Lakukan pemeriksaan berkala dan ambil suplemen untuk mencapai tahap paras optimum anda. Kebanyakan pengamal kesihatan mencadangkan sekitar 1000-2000IU sehari sebagai satu permulaan yang baik.

Magnesium
Ia merupakan satu mineral yang amat banyak dalam tulang dan pengambilan sekitar 400mg sehari merupakan satu keperluan untuk pembinaan tulang yang baik.

Boron
Ia adalah mineral surih yang ditemui di dalam tulang dan tisu-tisu lain di seluruh badan. Ia membantu mengelakkan kerapuhan tulang dengan menyokong proses metabolisme tulang yang baik dan penggunaan nutrien yang diperlukan untuk membina tulang yang lebih kuat.

Mangan, tembaga dan zink
Mineral-mineral ini membantu dalam mengekalkan kepadatan tulang. Zink merupakan satu komponen daripada 200 enzim termasuk satu daripada yang terlibat di dalam proses mineral tulang di samping mangan bertindak sebagai faktor penguat bagi enzim dan zink yang diperlukan dalam proses ikatan silang kolagen tulang. Kekurangan salah satu daripada tiga serangkai ini telah dibuktikan boleh menggangu perkembangan tulang dan meningkatkan risiko menghidap osteoporosis pada lewat usia.



TAHUKAH ANDA?

Hari Osteoporosis Sedunia diraikan pada 20 Oktober setiap tahun bagi meningkatkan kesedaran global untuk mencegah, mendiagnos dan merawat osteoporosis dan penyakit tulang metabolik. Ia pertama kali dirai pada tahun 1996 oleh Persatuan Osteoporosis Kebangsaan UK, dan telah diterajui oleh Yayasan Osteoporosis Internasional (IOF) sejak 1998.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Memandangkan Intan tak minum susu, jadi Intan pilih untuk mengambil supplimen. Mudah ditelan tanpa meloyakan tekak.

Nak tahu supplimen apa?
.
.
Tadaaaa....

Intan memilih Ostematrix Shaklee. Ianya lebih dari sekadar kalsium.





Masih belum memiliki Ostematrix Shaklee? 

Hubungi Intan seperti maklumat di bawah untuk dapatkannya sekarang.

Call / WA : 0125828514


Cod Sekitar Shah Alam
Pos keseluruh Malaysia

Setiap pembelian produk Shaklee dengan saya anda wajib menerima konsultasi percuma dari saya.


Rujukan:
2.http://www.arthritis.org/research/funded-research/research-update/ru-march-april2008/rate-bone-loss-menopause/.
4. Volpe R, Sotis G, Gavita R, Urbinati S, Valle S, Modena MG. Healthy diet to prevent cardiovascular diseases and osteoporosis: the experience of the ‘ProSa’ project. High Blood Press Cardiovasc Prev. 2012 Jun 1;19(2):65-71. PMID: 22867092.
5. Holick MF. Optimal vitamin D status for the prevention and treatment of osteoporosis. Drugs Aging. 2007;24(12):1017-29. PMID: 18020534.
6. Busse B, Bale HA, Zimmermann EA, Panganiban B, et al.Vitamin d deficiency induces early signs of aging in human bone, increasing the risk of fracture. Sci Transl Med. 2013 Jul 10;5(193):193ra88.PMID: 23843449.
7. Rude RK, Singer FR, Gruber HE. Skeletal and hormonal effects of magnesium deficiency. J Am Coll Nutr. 2009 Apr;28(2):131-41. PMID: 19828898.
8. Zofková I, Nemcikova P, Matucha P. Trace elements and bone health. Clin Chem Lab Med. 2013 Aug;51(8):1555-61. PMID: 23509220.
9. Relea P, Revilla M, Ripoll E, Arribas I, Villa LF, Rico H. Zinc, biochemical markers of nutrition, and type I osteoporosis. Age Ageing. 1995;24(4):303–307.
10. Yee CD, Kubena KS, Walker M, Champney TH, Sampson HW. The relationship of nutritional copper to the development of postmenopausal osteoporosis in rats. Biol Trace Elem Res. 1995;48(1):1–11.

11. Brodowski J. Levels of ionized magnesium in women with various stages of postmenopausal ost

Shaklee Baby, Set Mandian Baby Organik

Assalamualaikum dan salam sejahtera Intan nak tanya, mummy-mummy ada anak-anak/baby yang mempunyai kulit sensitif tak? Set Sh...